Konferencia Slovak BioEconomy Valley

Vďaka intenzívnemu networkingu BioPark Slovakia nielen posilňuje vzťahy s ostatnými stakeholdermi v sfére biohospodárstva, ale rovnako má možnosť byť partnerom v zaujímavých projektoch, či pri zrode rôznych konferencií.

Prvý ročník špecializovanej konferencie Slovak BioEconomy Valley vzniká práve vďaka aktívnej spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici, pod záštitou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Konferencia sa uskutoční v dňoch 23.-24.10.2024 v priestoroch Zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Ciele konferencie sú etablovať misiu „Slovak BioEconomy Valley“ z pohľadu národného a medzinárodného kontextu a vytvoriť predpoklady pre politickú a hospodársku podporu tvorby energetických obnoviteľných nosičov s trvalou udržateľnosťou a so zásadným dopadom na konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky a rozvoj zaostávajúcich regiónov SR.

Na konferencii vystúpia renomovaní prednášajúci nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Okrem viacerých prednášajúcich z BioPark Slovakia sa predstavia aj zástupcovia MZVEZ SR, BBSK RA BBSK, UMB v Banskej Bystrici, VŠCHT v Prahe, SPU v Nitre, Úrad vlády SR, Esprit, Envirocentrum Banská Štiavnica, LNEG a CoLAB BIOREF (Portugalsko), Európska investičná banka (Luxembursko),  Centre national de la recherche scientifique (Národné centrum pre vedecký výskum vo Francúzsku).

Pevne dúfame, že sa nám konferenciu podarí úspešne zorganizovať a budeme ju môcť zopakovať aj v najbližších rokoch nielen s lokálnym, ale aj regionálnym, národným a medzinárodným dopadom v oblasti biohospodárstva.