Budovanie klastra BioPark Slovakia

V dňoch 23.-24.5.2024 sme privítali v BioPark Slovakia vzácnych hostí s cieľom rozvinutia ďalšej vzájomnej spolupráce pri etablovaní špecializácie regiónu v oblasti biohospodárstva.

Navštívil nás zástupca Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe, prof. Ing. David Kubička, Ph.D.MBA, prodekan pre styk s priemyslom a zahraničné styky. Spoločne sme prebrali možnosti realizácie spoločných projektov, ale aj vstup tohto excelentného výskumného partnera do klastra BioParkSlovakia. 

Stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia Univerzity Mateja Bela, pán dekan Fakulty prírodných vied, doc.Ing. Marek Drímal, Ph.D., Mgr. Jana Ševčíková, Ph.D. z katedry techniky a technológií a zástupcovia verejného sektoru Banskobystrického samosprávneho kraja, pani riaditeľka Odboru Regionálneho rozvoja a cestovného ruchu, Ing. Anna Hriňová, a Ing. Lívia Klimentová, projektová manažérka.

Na stretnutí sme našim hosťom odprezentovali projekt „BioEconomy Innovation Valley“, ktorého nositeľom je práve BioPark Slovakia, ďalej sme sa dohodli na spoločných aktivitách v pripravovanom európskom projekte v oblasti budovania inovačných kapacít a v neposlednom rade sme sa dohodli na spolupráci pri integrácii témy biohospodárstva do rôznych úrovní vzdelávacieho procesu.

Našu vzácnu návštevu oficiálne prijala v priestoroch historickej Radnice mesta Lučenec aj pani primátorka PhDr. Alexandra Pivková. Poďakovala sa hosťom za záujem o iniciatívu BioPark Slovakia a prezentovala maximálnu podporu zo strany mesta týmto aktivitám.