Produkcia komunálneho odpadu v Banskobystrickom kraji – analýza

BioPark Slovakia aktívne spolupracuje s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici. Ovocím tejto spolupráce sú nielen spoločne pripravované projekty, ale aj naša asistencia pri písaní bakalárskych a diplomových prác na témy v oblasti biohospodárstva. Prvou veľmi úspešne obhájenou bakalárskou prácou, na ktorej sme sa podieľali, bola „Produkcia odpadu v Banskobystrickom kraji“ od slečny Bc. Frederiky Greschnerovej. Vďaka našej expertíze sme boli nápomocní pri zostavovaní dotazníka, prostredníctvom ktorému sme sa dozvedeli, či obyvatelia nášho kraja separujú a ak áno, ktoré zložky; či považujú odpadové hospodárstvo vo svojich obciach za efektívne a či poznajú pojmy ako napr. Bokashi kompostovanie či cirkulárna ekonomika. Ak Vás výsledky výskumu zaujímajú, prečítajte si ho v priloženom dokumente.

Frederike za BioPark Slovakia ešte raz srdečne gratulujeme k úspešnému obhájeniu veľmi kvalitnej bakalárskej práce a v neposlednom rade, tešíme sa z posilňujúcej sa spolupráce s Univerzitou Mateja Bela. 

Zároveň ďakujeme Mgr. Janke Ševčíkovej, PhD. z UMB za aktívnu snahu zadávať témy záverečných prác v oblasti cirkulárnej ekonomiky a biohospodárstva. Tešíme sa do a veríme, že do budúcna bude takýchto skvelých prác ešte viac.